hoofdgerecht (4 personen)
- 5 rode pepers
- 2 tenen knoflook, in stukjes
- 1⁄4 tl kruidnagelpoeder
- 3 cm verse gember, geschild en in stukjes 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 3 el rodewijnazijn
- sap en rasp van 2 (bio)citroenen
- 1 tl scherp paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 4 el olijfolie
- 1 tl zout
- 4 piepkuikens
Gril de rode pepers op de barbecue tot het vel zwart is. Pel de pepers en snijd ze open. Verwijder zaadjes en zaadlijsten als je de marinade minder pittig wilt. Pureer de pepers met de knoflook, kruidnagel, gember, suiker, wijnazijn, citroen- sap en -rasp, paprikapoeder, oregano, olijfolie en zout in de keukenmachine.
Maak de piepkuikens schoon en dep ze droog. Knip met een scherpe keukenschaar de ruggengraten uit de piepkuikens. Wrijf ze in met de marinade en doe ze samen met de rest van de marinade in een goed afsluitbare zak. Laat ze minstens 1 uur, maar liever een hele nacht marineren in de koelkast. Neem de piepkuikens uit de marinade, druk ze plat en steek 2 satéprikkers kruislings door elk piepkuiken (zo blijven ze mooi plat). Gril de piepkuikens in 10-15 min. aan elke kant gaar. Of bak ze met de velkant omhoog in ± 40 min. gaar in een oven van 200°C. Lekker met gegrilde maïskolven.
Bereiden ± 35 min.
marineren ± 1 uur.