Mangololly met mango-pepersalsa

nagerecht (4 personen) vegetarisch

  • 2 stevige, maar wel rijpe mango’s sap en rasp van 2 (bio)limoenen
  • 1⁄2 el groene olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1⁄2 rode peper, zaadlijst en zaad verwijderd,
  • fijngesneden
  • 2 el geraspte kokos, licht geroosterd
  • 3 el fijngesneden munt
  • + muntblaadjes voor garnering
  • evt. bolletjes vanille-ijs voor erbij

ook nodig: 4 houten stokjes, 2 uur in water geweekt

Snijd met een scherp mes de mango’s aan beide zijden langs de platte pit door zodat je 2 helften hebt, snijd zo dicht mogelijk langs de pit. Snijd van elke helft een kapje af, zodat je per mango 2 dikke plakken overhoudt. Snijd de schil van alle stukken af en snijd ook het vruchtvlees dat nog aan de uiteinden van de pit zit van de pit af.

Klop een marinade van 2 el limoensap, de olijfolie en 1⁄2 el honing en bestrijk de mango-plakken ermee. Steek in elke plak mango een houten stokje.

Snijd de rest van de mango in piepkleine blokjes en meng met de rest van het limoen- sap, de limoenrasp, honing naar smaak, rode peper, kokos en munt.

Rooster de mangololly’s boven de withete kooltjes van de barbecue enkele minuten aan beide kanten tot ze bruine strepen hebben, keer halverwege. Serveer warm met de mango-pepersalsa en evt. een bol vanille-ijs.

Bereiden ± 10 min.
Roosteren ± 15 min.

Een aantal van deze recepten kunt u vinden op www.deliciousmagazine.nl.