Gegrilde portobello met ei en avocado

voor- of lunchgerecht (4 personen) vegetarisch

  • 4 grote portobello’s
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst 4 verse eieren
  • paar takjes tijm
  • paar takjes salie
  • 2 avocado’s

Marineer de portobello’s in wat olijfolie, knoflook, zout en peper. Leg ze met de hoed naar boven op de grill van de bbq. Gril ze 5 min. Keer om en breek boven iedere portobello een ei.

Laat stollen en dek af met een velletje aluminiumfolie. Snijd de tijm en salie fijn. Bestrooi de eitjes met de helft van de kruiden. Snijd de avocado’s in plakjes. Haal de portobello’s van de grill en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de rest van de kruiden, zout en peper. Besprenkel met nog wat olijfolie. Geef er op de barbecue gegrilde maïsbroodjes bij (zie recept).

Bereiden ±15 min.

Een aantal van deze recepten kunt u vinden op www.deliciousmagazine.nl.