Venkel-aardappelsoep met geitenkaas-walnootballetjes.

hoofd- of lunchgerecht (4 personen) vegetarisch

  • 2 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook 3 grote aardappels 1 flinke venkel
  • 2 el boter
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el venkelzaad, fijngestampt
  • paar takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 150 g walnoten, fijngehakt
  • olijfolie

Snijd de uien en knoflook fijn en de aardappels en venkel in blokjes. Verhit de boter en bak de uien en knoflook zachtjes, voeg laurier, venkelzaad en rozemarijn toe en bak 15 min. Voeg daarna de bouillon toe. Laat de soep 25 min. koken tot alle groente zacht is.

Verdeel de soep in twee porties. Pureer de ene helft van de soep en voeg weer toe aan de andere helft. Meng de geitenkaas met de walnoot, vorm er balletjes van en doe ze in de soep. Serveer de soep met een flinke scheut pittige olijfolie erin. Geef er op de barbecue gegrilde maïsbroodjes bij (zie recept).

Bereiden ± 1 uur.

Een aantal van deze recepten kunt u vinden op www.deliciousmagazine.nl.