Makreel met rozemarijn in een krant

hoofdgerecht (4 personen)

  • 4 kleine makrelen (± 250 g per stuk),
    schoongemaakt, met kop en staart 1 (bio)sinaasappel
  • 4 tenen knoflook
  • 12 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • 6 el mayonaise
  • sap van 1⁄2 sinaasappel
  • 1 el yoghurt
  • 1 tl mosterd
    ook nodig: 8 vellen krantenpapier

Was de makrelen en dep ze droog. Verwijder de vinnen met een schaar. Schil met een dunschiller stukjes schil van de sinaasappel. Snijd de knoflook in plakjes. Leg 2 vellen krantenpapier op elkaar en leg de makreel aan 1 kant. Verdeel de helft van de rozemarijn, sinaasappelschil en knoflook in de buik- holtes van de vis en leg de rest eromheen. Strooi wat zeezout en wat peper in en op de vissen en besprenkel met wat olijfolie. Sprenkel wat water over de krant, zodat deze iets vochtig wordt. Rol de vissen in de krant. Doe de mayonaise in een kommetje en roer het sinaasappelsap, de yoghurt en mosterd erdoor. Breng op smaak met zeezout en vers- gemalen peper. Bak de ingepakte makrelen in ± 7 min. per kant op de barbecue. Het papier zal verbranden. Trek het resterende papier eraf – het vel komt meteen mee – en serveer met sinaasappelmayonnaise.

Bereiden ± 35 min.

Een aantal van deze recepten kunt u vinden op www.deliciousmagazine.nl.