Biefstuk met gar­na­len en verse krui­den­olie aan de spies

hoofdgerecht (4 personen)

  • 1/2 zakje verse basilicum ((a 15 g), grofgesneden)
  • 1/2 zakje verse koriander ((a 15 g), grofgesneden)
  • 1 teen knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 biefstukken (a ca. 150 g)
  • 12 reuzengarnalen (ongepeld (diepvries zak a 450 g), ontdooid)
  • 1 citroen (in parten)

Pureer de kruiden met de knoflook en de olie. Snijd de biefstuk in 12 blokjes van gelijke grootte. Meng de blokjes vlees en de ongepelde garnalen met de kruidenolie en laat ze tot gebruik afgedekt in de koelkast staan. Rijg de blokjes vlees en de garnalen om en om aan de spiesen. Gril ze op een ingevet rooster op heet vuur in 4-6 minuten gaar en bruin (de garnalen moeten mooi roze van kleur zijn). Bestrooi de spiesen met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper en serveer ze met een part citroen.
Tip:Het marineren heeft minimaal een uur de tijd nodig, maar u kunt het vlees ook al een dag van tevoren marineren.

Een aantal van deze recepten kunt u vinden op www.deliciousmagazine.nl.